Blogi

Konsulttiesittely

Circles Consulting vahvistaa osaamistaan - haastattelussa Anssi Syrjälä

1. Kerro itsestäsi lyhyesti?

Minulla on reilun kahdentoista vuoden kokemus IT-alalta, etupäässä ohjelmointitehtävistä, jotka suurelta osin ketterän kehityksen maailmasta. Tietokoneita olen harrastanut jo lapsesta asti, joten alavalintani tapahtui luontevasti. Opiskeluaikojeni alkuajoilla 90-luvun lopulla alalla vallitsi hyvä työllisyystilanne - kuten tälläkin hetkellä, joka vaikutti omalta osaltaan valintaani.

Vapaa-ajallani harrastan taekwondoa, katselen TV-sarjoja ja vietän aikaa tyttöystäväni ja perheeni kanssa.

2. Miksi valitsit Circles Consultingin?

Olin melko pitkään toiminut suurehkoissa yrityksissä pitkälti saman toimialan parissa ja kaipasin hieman vaihtelua ja draivia, joka pienessä ja ketterässä konsulttiyrityksessä voisi onnistua helpommin. Circlesin toimintakulttuurissa lisäksi jokainen työntekijä voi vaikuttaa merkittäviin yritystä koskeviin päätöksiin.

3. Mitä odotat Circlesiltä?

Olen innossani ja iloinen! Haluan Circlesillä olla mukana kehittämässä menestyvää yritystä ja itseäni IT-ammattilaisena. Circlesillä kollegoinani on erittäin kokeneita ammattilaisia, joilla on monipuolista taustaa skenestä. Tämän porukan kesken saamme aikaan hyvää sparria ja näkökulmia asioiden toteuttamisesta. Circlesin perusperiaatteisiin kuuluu perustaa piirejä, jotka eivät rajoitu aiheeltaan pelkästään ammatillisiin asioihin vaan vaikkapa kulttuuriin, harrastuksiin, tai hauskanpitoon. Pidän itse työpaikan hyvää yhteishenkeä tärkeänä ja varsinaisen työn ulkopuoliset yhteiset tapahtumat ja riennot edistävät hyvän yhteishengen ylläpitämistä. Circlesillä saan tehdä työtä mistä tykkään ja minulla on kivat työkaverit.

4. Mitä haluaisit tehdä asiakkaiden kanssa?

Haluan tehdä töitä tunnettujen kiinnostavien asiakkaiden kanssa, yritysten kanssa joiden arvot kohtaavat omien arvojeni kanssa. Circlesillä pystyn itse vaikuttamaan keiden asiakkaiden kanssa työskentelen ja minkä tyyppisissä projekteissa. Haluan olla omalla panoksellani auttamassa asiakkaita pääsemään tavoitteisiinsa. Työskentelen mielelläni yhteistyössä asiakkaan henkilöstön ja muiden yritysten konsulttien kanssa. Uskon, että monimuotoisuus on vain hyvästä.

5. Miten näet konsulttien roolin asiakkaan toiminnassa?

IT-konsulttien rooli on nykypäivänä entistäkin laajempi. Kun aikaisemmin ohjelmistokehitystehtävissä riitti, että koodaa tietokoneohjelman annetun speksin mukaisesti, niin nykypäivänä rooli on paljon monipuolisempi ja monimutkaisempi. Vaaditaan laajempaa pelisilmää, on esimerkissä pystyttävä toimimaan suoraan asiakasrajapinnassa, osattava ajatella asioita liiketoiminnan näkökulmasta ja kettärän kehityksen hengessä myös hanskattava asioita, jotka ovat aikaisemmin kuuluneet visusti projektipäällikön tontille. Tämän lisäksi tulee teknologioiden jatkuva kehittyminen, joten voidaan puhua jatkuvasta opettelusta.

Lisää näkyvyyttä

Valomainokset nousivat seinälle

Päätimme lisätä näkyvyyttämme myös ohikulkeville ihmisille. Valomainokset nousivat aamuyöstä seinälle kahteen suuntaan. Itäväylältä keskustaa kohti autolla tai metrolla ajavat matkustajat havaitsevat helposti uudet valomainokset ja uudet työntekijämme löytävät helposti perille.

Juha Hallikas
Konsulttiesittely

Circles Consulting vahvistaa osaamistaan - haastattelussa Juha Hallikas

1. Kerro itsestäsi lyhyesti

Minulla on yli 15 vuoden monipuolinen kokemus ICT alalta mm tuotekehitys-, markkinointiautomaatio- ja projektienhallinta tehtävistä. Viimeset pari vuotta olen vastannut asiakaspalvelujärjestelmän käyttöönottoprojektista Pohjoismaiden johtavassa vakuutusyhtiössä. Olen tavoitteellinen ja ratkaisukeskeinen. Inspiroidun jatkuvasta parantamisesta sekä parempien toimintatapojen löytämisestä.

Koulutustaustalta olen kauppatieteiden maisteri, vapaa-aikana viihdyn liikuntaharrastusten parissa (mm. pyöräily, lumilautailu, hiihto) sekä luonnossa liikkuen ja ulkoillen.

2. Miksi valitsit Circles Consultingin?

Circles Consultingin toiminnan ydin, ihmiskeskeisen osaamisen jatkuva kehittäminen ja eteenpäin vieminen, vastaa arvojani ja uskon että tällä lähestymistavalla pystymme tuottamaan asiakkaillemme laadukasta palvelua ja yhdessä kehittämään asiakkaidemme toimintaa. Haluan olla tässä kasvussa mukana ja osallistua koko Circlesin toiminnan kehittämiseen sekä kasvaa ja kehittyä henkilökohtaisesti.

3. Mitä odotat Circlesiltä?

Odotan innolla työskentelyä mielenkiintoisissa asiakasprojekteissa yhdessä muiden Circlesin ammattilaisten kanssa, sekä auttaa asiakkaitamme kehittymään ja saavuttamaan tavoitteet joustavasti ja tehokkaasti.

4. Mitä haluaisit tehdä asiakkaiden kanssa?

Haluan auttaa asiakkaita onnistumaan kehitysprojekteissa varmistamalla että kehitystoimenpiteet palvelevat liiketoimintatavoitteita. Toimin luontevasti liiketoiminnan ja kehityksen rajapinnassa ja uskon että pystyn edesauttamaan asiakkaitamme onnistumaan tavoitteiden saavuttamisessa.

5. Miten näet konsulttien roolin asiakkaan toiminnassa?

Usein digitalisaatioon liittyvät toimenpiteet ja projektit voivat tuoda merkittävää liiketoimintahyötyä asiakkaalle mutta sopivaa osaamista ei välttämättä ole omasta puolesta ja toisaalta kehitystarve voi olla luonteeltaan lyhytaikaista. Näissä tilanteissa konsulttien käyttäminen on sekä joustavaa että kustannustehokasta. Usein myös toimitaan monitoimittajaympäristöissä, milloin on tärkeä huolehtia että joku taho katsoo kokonaisuuden perään ja huolehtii että toiminta vastaa asiakkaan liiketoimintatavoitteita. Projektinhallinan näkökulmasta käyttämällä konsulttia asiakas varmistaa että omat resurssit voivat keskittyä oman alueen asiantuntijuutta vaativiin tehtäviin kun taas konsultteina voimme auttaa projektin läpiviennissä, fasilitoinnissa sekä oikeiden resurssien löytämisessä. Uskon että pystyn näillä alueilla tuomaan lisäarvoa asiakkaillemme.

Let's Go!