Anssi Syrjälä

29.11.2018

|

Circles Consulting vahvistaa osaamistaan – haastattelussa Anssi Syrjälä

Kerro itsestäsi lyhyesti?

Minulla on reilun kahdentoista vuoden kokemus IT-alalta, etupäässä ohjelmointitehtävistä, jotka suurelta osin ketterän kehityksen maailmasta. Tietokoneita olen harrastanut jo lapsesta asti, joten alavalintani tapahtui luontevasti. Opiskeluaikojeni alkuajoilla 90-luvun lopulla alalla vallitsi hyvä työllisyystilanne – kuten tälläkin hetkellä, joka vaikutti omalta osaltaan valintaani.

Vapaa-ajallani harrastan taekwondoa, katselen TV-sarjoja ja vietän aikaa tyttöystäväni ja perheeni kanssa.

Miksi valitsit Circles Consultingin?

Olin melko pitkään toiminut suurehkoissa yrityksissä pitkälti saman toimialan parissa ja kaipasin hieman vaihtelua ja draivia, joka pienessä ja ketterässä konsulttiyrityksessä voisi onnistua helpommin. Circlesin toimintakulttuurissa lisäksi jokainen työntekijä voi vaikuttaa merkittäviin yritystä koskeviin päätöksiin.

Mitä odotat Circlesiltä?

Olen innossani ja iloinen! Haluan Circlesillä olla mukana kehittämässä menestyvää yritystä ja itseäni IT-ammattilaisena. Circlesillä kollegoinani on erittäin kokeneita ammattilaisia, joilla on monipuolista taustaa skenestä. Tämän porukan kesken saamme aikaan hyvää sparria ja näkökulmia asioiden toteuttamisesta. Circlesin perusperiaatteisiin kuuluu perustaa piirejä, jotka eivät rajoitu aiheeltaan pelkästään ammatillisiin asioihin vaan vaikkapa kulttuuriin, harrastuksiin, tai hauskanpitoon. Pidän itse työpaikan hyvää yhteishenkeä tärkeänä ja varsinaisen työn ulkopuoliset yhteiset tapahtumat ja riennot edistävät hyvän yhteishengen ylläpitämistä. Circlesillä saan tehdä työtä mistä tykkään ja minulla on kivat työkaverit.

Mitä haluaisit tehdä asiakkaiden kanssa?

Haluan tehdä töitä tunnettujen kiinnostavien asiakkaiden kanssa, yritysten kanssa joiden arvot kohtaavat omien arvojeni kanssa. Circlesillä pystyn itse vaikuttamaan keiden asiakkaiden kanssa työskentelen ja minkä tyyppisissä projekteissa. Haluan olla omalla panoksellani auttamassa asiakkaita pääsemään tavoitteisiinsa. Työskentelen mielelläni yhteistyössä asiakkaan henkilöstön ja muiden yritysten konsulttien kanssa. Uskon, että monimuotoisuus on vain hyvästä.

Miten näet konsulttien roolin asiakkaan toiminnassa?

IT-konsulttien rooli on nykypäivänä entistäkin laajempi. Kun aikaisemmin ohjelmistokehitystehtävissä riitti, että koodaa tietokoneohjelman annetun speksin mukaisesti, niin nykypäivänä rooli on paljon monipuolisempi ja monimutkaisempi. Vaaditaan laajempaa pelisilmää, on esimerkissä pystyttävä toimimaan suoraan asiakasrajapinnassa, osattava ajatella asioita liiketoiminnan näkökulmasta ja kettärän kehityksen hengessä myös hanskattava asioita, jotka ovat aikaisemmin kuuluneet visusti projektipäällikön tontille. Tämän lisäksi tulee teknologioiden jatkuva kehittyminen, joten voidaan puhua jatkuvasta opettelusta.