Henriikka Louhelainen

18.12.2019

|

Henriikka Louhelainen – Kerro itsestäsi lyhyesti

Olen Henriikka Louhelainen, muutaman vuoden rekrytointikokemuksella varustettu HR-ammattilainen – Circlesin uusi People Operations Manager.

Työkokemukseni tähän mennessä on lähinnä rakennusalan yrityksistä, ja vaikka IT onkin toimialana minulle vielä uusi, on siinä varsinkin rekrytoinnin puolesta paljon yhtymäkohtia rakennusalaan.

Lisäksi tässä vaiheessa työuraani olen ollut töissä vain suurissa yrityksissä, joten siirtyminen pieneen yritykseen innostaa minua kovasti! Koulutustaustaltani olen kauppatieteiden maisteri.

Miksi valitsit Circles Consultingin?

Halusin liittyä moderniin yritykseen, joka syvällisellä tavalla ymmärtää yrityskulttuurin ja ihmisten merkityksen kilpailuetuna ja toiminnan lähtökohtana. Circles on voimakkaassa kasvussa, jossa henkilömäärän kasvattamisen lisäksi kohdataan  myös tarve ns. “perinteiselle” HR:lle erilaisine käytäntöineen ja toimintatapoineen. Olen iloinen, että yrityksessä on ymmärretty jo kasvun aikaisessa vaiheessa palkata henkilöstö- ja rekrytointiosaaja tukemaan toimintaa. Minulle metalli- ja rockmusiikin ystävänä  merkityksellinen asia Circlesissä oli myös se, että live-musapiiri jakaa saman musiikkimaun, niin hassun pieneltä asialta kuin se tässä kirjoitettuna kuulostaakin.

Mitä odotat Circlesiltä?

Perinteisen kliseisesti vain taivas on rajana! Eniten toki odotan, että pääsen tuomaan oman panokseni yrityksen kasvuun sekä tutustumaan IT-ammattilaisten sielunmaisemaan. Uskon, että meillä on kaikki edellytykset ja mahdollisuudet tehdä yhdessä tästä yritys, joka vetää magneettina alan parhaat osaajat puoleensa. 

Miten näet että Circles erottuu työnantajana työnhakijoille?

Minusta se, että yritys on perustettu siitä lähtökohdasta,  millainen olisi täydellinen työpaikka konsultille, kertoo työnhakijalle (lähes) kaiken oleellisen. Tämän lisäksi piirirakenne, kulttuuri, kilpailukykyinen ja läpinäkyvä  palkkamalli, mielenkiintoiset projektit ja hauskat kollegat ovat asioita, joista on ilo kertoa talenteille. En siis kertakaikkiaan keksi mitään syytä, miksi kukaan ei haluaisi tulla meille töihin! 

Rekrytoinnin puolesta voin luvata hakijoille ihmisläheisiä, hyvin kommunikoituja ja ammattimaisia rekrytointiprosesseja. Minulle on kunnia-asia tehdä rekrytointityötä hyvin ja sydämellä. Jos mietit, olisiko Circles seuraava steppi urallasi, ole rohkeasti yhteyksissä, niin jutellaan!

Miten näet konsulttien roolin asiakkaan toiminnassa?

Konsulteillamme on sen verran kilometrejä takana, että he pystyvät tuoda asiakkaalle vankkaa näkemystä, miten ratkaista käsillä oleva haaste parhaalla mahdollisella tavalla. Kokenut konsultti on nähnyt erilaisia tilanteita ja toimialoja, ja pystyy tästä kokemuksesta tuoda asiakkaalle uusia oivalluksia. Hyvä konsulttityö perustuukin kokonaisuuksien ymmärtämiselle ja alan kehityksen aktiiviselle seuraamiselle. Konsultti on asiakkaan paras kaveri!