JP Palmunen

13.10.2019

|

JP Palmunen – Kerro itsestäsi lyhyesti

Nimeni on Jan-Peter mutta lähes poikkeuksetta minua haukutaan JP:ksi. Olen 41-vuotias ja syntynyt Helsingissä, mutta jo nuorena muutin keskelle savoa Kuopioon. Paluu tapahtui pari vuotta sitten takaisin pk-seudulle. Ensikoskeskus koneisiin ja ohjelmointiin taisi tapahtua joskus -85/86 kaverin C64:lla ja basic-kielellä.

Koneet vei mukanaan ja vapaa-aika meni aika tasan niiden ja tanssin kesken. Matkan varrella on mahtunut rooleja monissa softatuontannon positioissa, fullstackdevaajasta teknologiajengin vetämisen kautta UX/UI-puolelle, koko ajan puskien asiakkaillekin ketteriä tapoja toimia. Viimeiset vuodet on enimmäkseen vietetty juuri käytettävyyden, asiakaskokemuksen ja visuaalisen ilmeen parissa jota on tukenut myös backend-kehitys koko polun hallitsemiseksi. Työskentelytapani on hyvinkin iteratiivinen alun prototyypeistä liiketoiminnan kehitykseen asti.

Vapaa-aika menee pitkälti luovien harrastusten parissa joista lähimpänä sydäntä on muotokuvaus ja musiikin kyhääminen.

Miksi valitsit Circles Consultingin?

Circlesin nimi oli tullut vastaan jo aiemmin, ja kun Jukka kommentoi erästä linkedin päivitystäni kehottaen lähettämään CV:n aloin tutkimaan yritystä tarkemmin. Melko nopeasti CV:n lähettämisen jälkeen Ella pyysi käväisemään toimistolla juttelemassa ja esitteli miksi juuri Circles olisi hyvä valinta minulle, ei mennyt väärään. Circlesin tapa toimia koko yrityksen voimin esim. Yrityskulttuurin ja liiketoiminnan kehityksessä herätti mielenkiinnon ja palkkausmallikin osoittautui todella potentiaaliseksi. Circlesin ja parin muun yrityksen kanssa päästiin kalkkiviivojen läheisyyteen mutta viimeinen päätöksen vahvistaja oli Circlesin osaava tiimi.

Mitä odotat Circlesiltä?

Mielenkiintoisia projekteja ja eri alojen asiakkaita. Tärkeää on päästä kohtaamaan monentyyppiset haasteet jossa voin hyödyntää laajaa osaamistani. Uskon että meidän porukan tuella pääsen hiomaan taitojani koko ajan paremmalle tasolle. Koen että kun firman sisällä ihmisillä on hyvä olla, se välittyy myös yrityksen ulkopuolelle.

Mitä haluaisit tehdä asiakkaiden kanssa?

Lyhyesti: tehdä asioita joiden lopputuloksella on vaikutus. Niin pienet kuin suuremmatkin projektit alkavat samasta lähteestä, ideasta. Tahdon olla mukana osana tiimiä kehittämässä tuota ideaa prototyypistä valmiiseen tuotteeseen tai palveluun. Teknologisesti tällä hetkellä kiinnostuksen kohde on Javascript-stack ja pilvialustat.

Miten näet konsulttien roolin asiakkaan toiminnassa?

Jokainen tiimi muodostaa oman tapansa toimia joka sopii heille. Konsultin ottaminen mukaan tiimiin tuo joskus freesejä tuulia ja mahdollisuuden kyseenalaistaa omia valintojaan ja toimintatapojaan, oppia voi niin tiimi kuin ulkoa tulevan konsultti. Konsultin mukaantulon vahvuutena pidän kokemusta erityyppisistä asiakkaista ja liiketoimintaympäristöistä jolloin teknologisten ratkaisujen tekeminen saa yhden käsiparin lisää.