Mikko Lavinto

4.2.2020

|

Mikko Lavinto – kuka olet?

Olen koulutukseltani teoreettisen fysiikan tohtori. Ohjelmointihommiin pääsin sisälle yliopistoaikoina numeeristen simulaatioiden ja niiden data-analyysin kautta. Yliopiston jälkeen siirryin datapuolen hommiin nimikkeellä Data Scientist. Vapaalla harrastan kiipeilyä ja hyvällä säällä pyöräilyä. Viime aikoina kahden hengen lautapelit ja duplopalikat ovat olleet myös kovia juttuja.

Miksi valitsit Circles Consultingin?

Päädyin vähän puolivahingossa haastatteluun, mutta kiinnostuin paikasta nopeasti sekä yritysen avoimen toimintamallin sekä kollegoiden valtavan kokemusmäärän takia.

Mitä odotat Circlesiltä?

Odotan tietysti kiinnostavia ja haastavia projekteja, sekä mahdollisuuksia päästä tekemään töitä kiinnostavien ihmisten kanssa ja oppimaan uutta. Toivon myös pääseväni tuomaan omaa osaamistani Circlesin projektien palettiin.

Mitä haluaisit tehdä asiakkaiden kanssa?

Teknologiapuolella viihdyn parhaiten Amazonin ja Googlen pilvipalveluissa. Näissä tykkään rakentaa data-alustoja, ja niiden päälle kehittyneempää analytiikkaa liiketoimintaa tukemaan. Modernit lähestymistavat kuten Infrastructure as Code, devops ja serverless ovat mieluusti mahdollisuuksien mukaan myös mukana.

Minkälainen on konsultin rooli?

Konsultin rooli voi mielestäni vaihdella sujuvasti projektin, tiimin rakenteen ja liiketoiminnan tarpeiden mukaan. Parhaimmillaan konsultti tuo mukanaan liudan tuoreita ideoita ja omat parhaat toimintatapansa mukanaan. Lisäksi liiketoiminnan haasteisiin voi monesti löytää kiinnostavia näkökulmia oman hiekkalaatikon ulkopuolelta.