Minna Niittymaa

20.2.2019

|

Circlesin kova kasvu jatkuu – haastattelussa Minna Niittymaa

Kerro itsestäsi lyhyesti

Olen työskennellyt it-alalla ohjelmoinnin parissa yli 10 vuotta. Nuorena olin hieman eksyksissä uravalinnan suhteen ja opiskelin jopa kondiittoriksi, mutta huomasin ettei se ollut oikea valinta. Huomasin myöhemmin mahdollisuuden opiskella tietojenkäsittelytiedettä, ja koska olen aina pitänyt tietokonepeleistä, tuntui it-ala luontaiselta valinnalta. En ole katunut päätöstäni päivääkään. Harrastuksiini kuuluu tietokonepelien lisäksi matkailu, musiikkikeikat ja festarit. Keräilen myös metallisia pulmapelejä. (Puiset ja muoviset tuntuvat menevän turhan helposti rikki kun tarpeeksi turhautuu ongelman ratkaisuun).

Miksi valitsit Circles Consultingin?

Konsultin uraa on tullut mietittyä jo pidemmän aikaa, ja halusin työelämääni vaihtelua ja muutosta. Kuulin Circles Consultingista ystävieni kautta ja kiinnostuin välittömästi. Hyvä työilmapiiri, hienot työedut ja tietenkin kilpailukykyinen palkka vaikuttivat päätökseeni. Haluan myös kehittyä työssäni ja pidän siitä että Circlesillä otetaan huomioon mahdollisuus kouluttautumiseen. On helppo jämähtää tekemään samaa tech-stackia vuodesta toiseen, miksi nyt katson uusi teknologioita ja tulevaa kouluttautumista innolla.

Mitä odotat Circlesiltä?

Odotan mielenkiintoisia ja vaihtelevia asiakasprojekteja. Toivon myös pääseväni osaksi hyvää työyhteisöä, jossa pääsen mukaan päätösten tekoon. Yksinäinen puurtaminen annettujen speksien mukaan päivä toisesta on asia jonka mielellään jätän menneisyyteen.

Mitä haluaisit tehdä asiakkaiden kanssa?

Tällä hetkellä erityisesti mobiili-ohjelmointi kiinnostaa. Haluan tehdä helposti käytettäviä kauniita mobiili-appeja, joista tietenkin on myös businesshyötyä asiakkaalle. Tulevaisuudessa toivon pääseväni tekemään myös full-stackia laajemmalla kaavalla.

Miten näet konsulttien roolin asiakkaan toiminnassa?

Konsultin roolin näen olevan laaja-alaisempi kuin suuressa yrityksessä työskentelevän ohjelmistokehittäjän. Konsultti ei pelkästään koodaa softaa, sillä asiakasyrityksessä työskentelevänä täytyy ottaa myös huomioon esimerkiksi business-näkökulma ja ympärillä olevat kokonaisuudet. Konsultin rooli ei mielestäni ole pelkästään softan raakaa koodaaminen, vaan uskon että asiakkaan on mahdollisuus saada korkealaatuisen koodin lisäksi myös näkemystä kokonaisuuksiin sekä tietoa uusista teknologioista ja niiden hyödyistä.