Niklas Uotila

2.4.2019

|

Niklas Uotila – Kerro itsestäsi lyhyesti

Ensimmäiset koodirivini kirjoitin jo lapsena Amiga BASIC:illa. Taitojen karttuessa keksin koneelleni uusia käyttötarkoituksia 3D-mallinnuksesta oman BBS:n ylläpitoon. Ohjelmoinnista tuli minulle ammatti 11 vuotta sitten. Ensimmäiset projektit olivat ohjelmointia Pythonilla sekä Linux-järjestelmien rakentamista ja ylläpitoa. Mukaan tuli nopeasti myös web-kehitys PHP:lla ja Javascriptillä. Pitkä yhteistyö 3D-animaatiostudion kanssa mahdollisti myös mielenkiintoisia projekteja augmented reality-sovellusten kehityksessä. Viimeiset viisi vuotta olen keskittynyt full stack kehittäjänä web-sovellusten rakentamiseen. Vapaa-aikaani käytän tietokirjallisuuden lukemiseen, pelaamiseen sekä matkustamiseen. Kesät kuluvat mökkiä rakentaessa.

Miksi valitsit Circles Consultingin?

Kuulin Circles Consultingista kaverin kautta ja lyhyen tutkimuksen jälkeen kiinnostukseni heräsi. Samanhenkiset kollegat, matala hierarkia, hyvä palkkamalli ja mahdollisuudet kouluttautumiseen ja uuden oppimiseen, mitä pidän erittäin tärkeänä, tekivät päätöksestä helpon.

Mitä odotat Circlesiltä?

Odotan mielenkiintoisia ja vaihtelevia projekteja, joissa pääsen myös laajentamaan osaamistani. Toivon myös pääseväni osaksi hyvää työyhteisöä pitkän freelance-uran jälkeen.

Mitä haluaisit tehdä asiakkaiden kanssa?

Olen kiinnostunut moderneista mobiilisovelluksien kehittämisestä niin front-, kuin back-puolella ja pilvessä. Oma osaaminen on vahvinta progressiivisissa websovelluksissa, mutta opiskelen myös Flutteria kunnianhimoisempia projekteja silmällä pitäen. Haluaisin myös päästä soveltamaan koneoppimista käytännössä.

Miten näet konsulttien roolin asiakkaan toiminnassa?

Projektista riippuen rooli voi olla tiukkaan speksiin kirjoitetun koodin tuottaminen tai paljon laajempi, asiakkaan businesstavoitteet huomioon ottavien ratkaisujen löytäminen ja erilaisissa projekteissa hankitun näkemyksen tuominen projektiin, sen suunnitteluun ja teknologiavalintoihin.