Niko Martiskainen

1.8.2019

|

Niko Martiskainen – Kerro itsestäsi lyhyesti

Olen Niko, 36-vuotias ohjelmoija ja syntyperäinen helsinkiläinen. Innostuin tietokoneista jo nuorena, mutta kiinnostukseni oli puhtaan tekniikan sijaan lähes aina siinä, mitä koneilla pystyy tekemään.Aloitin pelaamalla kuten monet muut ystäväni, mutta pian kiinnostuin verkkosivujen tekemisestä ja aloin itseopiskelun keinoin ottamaan ensimmäisiä askelia tulevan ammattini suuntaan. Lukion jälkeen päädyin parin mutkan kautta Haaga-Heliaan tradenomilinjalle ja tutkinnon loppupuolella siirryin jo työelämään. Myös työurallani aloitin verkkosivujen tekemisestä, mutta olen pala palalta edennyt kohti full-stack osaamista. JavaScript on pysynyt läpi uran pääasiallisena työkielenä.

Vapaa-aikani menee ensisijaisesti perheen parissa, kaksi pientä lasta pitävät huolen ettei ylimääräisestä vapaa-ajasta ole ylitarjontaa. Lisäksi videopelit ja penkkiurheilu kuuluvat omiin kiinnostuksiini. Nautin lisäksi matkustamisesta, vaikka pohjimmiltaan pidänkin omaa kotia maailman parhaana paikkana.

Miksi valitsit Circles Consultingin?

Circlesistä olin kuullut jo aiemmin kolleegalta ja minua kiinnosti mahdollisuus jatkaa konsulttiuraani pienessä ja kehittyvässä yrityksessä. Mahdollisuus päästä osallistumaan sekä vaikuttamaan siihen mihin suuntaan yritys on matkalla oli myös houkuttelevaa. Muutamat tutut henkilöt ja reilun tuntuinen palkkamalli tekivät muutoksesta minulle helpon valinnan.

Mitä odotat Circlesiltä?

Odotan projekteja jotka kehittävät minua ammattilaisena eteenpäin siitä mihin saakka olen päässyt. Uskon, että Circlesissä osaajat saavat tarvitsemansa tuen tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Mitä haluaisit tehdä asiakkaiden kanssa?

Haluaisin päästä auttamaan asiakkaita projekteissa, joilla on suuri vaikutus meidän kaikkien päivittäiseen tekemiseen. Itse saan eniten motivaatiota siitä, kun käytän itse tai näen läheiseni käyttävän tuotteita tai palveluita joiden tekemisessä olen ollut mukana. Teknologiapuolelta haluaisin päästä kehittymään mobiililaitteiden kanssa työskentelyssä, mutta yksittäisiä teknologioita tärkeämpää minulle on lopputuloksen merkittävyys.

Miten näet konsulttien roolin asiakkaan toiminnassa?

Uskon, että konsulttien käyttäminen on asikasyrityksille erinomainen keino tuoda taloon ulkopuolista ajattelua. Mielestäni konsultin on oltava enemmän kuin pelkkä käsipari joka tuottaa koodia. Tuomalla projekteihin mukaan sopivasti konsultteja voidaan haastaa ehkä tiimeihin pesiytyneitä toimintatapoja. Lisäksi on tärkeää, että kokeneemmat konsultit mentoroivat nuorempia tekijöitä ja tukevat heitä kehittymään entistä paremmiksi ammattilaisiksi. Konsulteille jokainen projekti on mahdollisuus kasvaa, mutta myös asiakkaille avautuu mahdollisuuksia kehittää ja kehittyä konsulttien kokemusta hyödyntämällä.