PoWi-Cup

4.2.2019

|

PoWi-Cup – Haukien luvattu tapahtuma

Lähdimme viiden hengen voimin aikaisin lauantaiaamuna 2.2. junalla Helsingistä kohti Lappeenrantaa, osallistumaan PoWiCuppiin; talvikyykkäkilpailuun.

Mikäs se kyykkä on?

Kyykkä on vuosisatoja vanha karjalainen ulkona pelattava peli. Kyykässä pyritään kyykkämailoja, eli karttuja, heittämällä poistamaan puiset sylinterit, eli kyykät, pelineliöstä mahdollisimman vähin heitoin. Kirjailija I. K. Inha kirjoitti v. 1894 Vienan karjalasta keräämissä tiedoissaan pelin olevan väistymässä “vanhuuttaan” ja paenneen syrjäkyliin. Lappeenrannan PoWiCup on järjestetty vuodesta 1998 alkaen, jossa kyykkää pelataan muokatuin Akateemisen Kyykän säännöin.

Itse PoWiCup

Sää oli mitä mainiompi, noin -8 asteen pakkanen ja ajoittain valoa tuottava talviaurinko teki päivästä erittäin mukavan. Kuten kuvista voi nähdä, olivat kisajärjestäjät tehneet mainion työn näkyvyytemme suhteen niin kisatoimistolla kuin kentällä. Musiikki soi niin sisällä kuin ulkona DJ Techmun ansiosta, makkaroita grillattiin kenttien läheisyydessä jossa osallistuimme firmasarjan F1 lohkoon ja kaikkialla oli opiskelijat, alumnit ja firmojen edustajat täydessä pelihuumassa. Circlesin samassa lohkossa löytyi vastustajamme: Flowrox Oy, Workseed, Visma Software ja KK8 Consulting.

Voitto lähti kun hauki rannasta

Huomasimme suhteellisen nopeasti että vastustajilla oli aikaisempaa kokemusta kyykästä, sillä ensimmäiset pelit näki pistemäärien jakauman hiukan epätasaisena. Fiilikset korkealla jatkettiin kuitenkin oppimista ja ponnistusta kohti parempia tuloksia, joita myös tuli, mutta lopputuloksena jäimme häviön puolelle ja siten emme päässeet tänä vuonna jatkoon.

Katse tulevaisuuteen

Aina ei kuitenkaan tarvitse voittaa, ja kokemusta rikkaampana jatkoimme päivän viettoa ja keskusteluita muiden kisakilpailijoiden seurassa, jolloin oli selvää että muillakin oli ollut yhtä hauskaa kuin meillä. Mainio tapahtuma, erittäin mukavat vastustajat, hienosti järjestetty kisa ja kaikinpuolin todella mainio päivä. Selkeää on myös että LUT:in (Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto) toimesta löytyy monta tulevaa kovaa tekijää Suomen tekniselle alalle lähivuosina. Mukavin muistoin ja kokemuksien jälkeen olemmekin valmiita parempiin tuloksiin ensi vuonna, varsinkin kuin itse kyykkä on lauantain jälkeen tutumpi käsite, ja heittotyylit jokaiselle löytynyt.
Suuret kiitokset kaikille osallistujille ja järjestäjille, erityisesti vastustajallemme Flowrox, Workseed, Visma Software sekä KK8 Consulting ja suuret kiitokset myös PoWiCup firmavastaavalle Henna Pekkalalle ja LUT:ille.

“Hauki on myös kala. Itse en syö kalaa, mutta heitän haukia.” -Haukimestariehdokas