Careers
Stories
  • Finance
  • 17.8.2020

2020/H1 – Miten meillä menee?

Ensimmäinen vuosipuolisko on ollut monenlaisen kokemuksen aikaa. Keskeisenä muuttujana varmasti kaikille yrityksille on ollut koronaviruksen ilmestyminen maailman kartalle ja sen aiheuttamiin muutoksiin reagoiminen ja negatiivisten seurausten ennaltaehkäiseminen.

Circlesin liiketoimintaan koronavirus vaikutti lähinnä viivyttävästi. Asiakkaiden varovaisuus näkyi projektin aloitusten viivästymisellä, mutta jo alkukesästä projektien rytmi alkoi palautua normaaliksi. Sama varovaisuus tarttui myös meihin ja hidastimme omaa rekrytointiamme ja myönsimme oman kasvutavoitteemme olevan liian kunnianhimoinen. Kesällä huomasimme saman kuin asiakkaamme ja jatkoimme siitä mihin olimme jääneet. Nyt syksy tuo kasvun tullessaan.

Toisesta näkökulmasta katsottuna havaitaan, että yrityksen kannattavuus parani koronan tullessa. Konsulttiyrityksen suurimmat menoerät ovat henkilöstön kehityksessä ja yhteisön yhteisissä tapahtumissa, joita ei voitu koronan takia keväällä järjestää. Tätä koulutusvelkaa kurotaan umpeen syksyn mittaan.

Ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihto oli 1,2 M € ja jo nyt elokuussa olemme saavuttaneet myyntisopimuksissa viime vuoden liikevaihdon. Kaikki tästä eteenpäin myydyt projektit tuovat meille kasvua. Olimme edelliseen vertailukauteen verrattuna hyvin kannattavia EBITDAn ollessa 15%.

Olen ylpeä Circlesin konsulteista jotka laativat meille skenaarioihin perustuvan strategian seuraavalle vuodelle, joissa korona luonnollisesti on yksi keskeisistä muuttujista.

Markus Säteri
CEO, Circles Consulting Oy