Thomas Lauronen

8.8.2019

|

Thomas Lauronen – Kuka sinä olet?

Koulutustaustani on taloustieteellinen, mutta kiinnostus teknologiaan ja tietokoneisiin on kulkenut mukana aina lapsesta lähtien.Esimerkiksi ensimmäiset nettisivut syntyivät jo ala-asteella, ja sittemmin olen työmaailmassa siirtynyt raportoinnin suunnittelun ja ylläpidon kautta luontevasti syvemmälle datan käsittelyyn ja varastointiin liittyvien haasteiden ratkaisuun.

Työkuvioiden ulkopuolella kiinnostuksen kohteina tällä hetkellä e-sportsin kehittäminen Helsingissä ja Suomessa, ja lohkoketjuteknologioiden tutkiminen. Englannissa asuessani perustin Manchesteriin salibandyjoukkueen, ja vaikka olenkin nyt palannut suomeen, niin seuraan joukkueen kehitystä edelleen aktiivisena kannattajana. Tykkään matkailla kun pystyn, ja olen strategisesti sijoittunut siten että parhaan ajan kotiovelta lentoportille olen kellottanut 20 minuuttiin.

Miksi valitsit Circles Consultingin?

Näen tässä porukassa huimasti potentiaalia, ja koen Circlesin oikeana paikkana jatkaa oman konsulttiurani kehitystä. Monet yritykset puhuvat matalasta hierarkiasta ja henkilökohtaisista kehittymismahdollisuuksista, mutta Circlesillä nämä asiat toteutuvat myös käytännössä. Circlesillä johtamistapaan ja kulttuuriin on aidosti panostettu todella paljon alusta pitäen. 

Mitä odotat Circlesiltä?

Henkilökohtaisen kehityksen lisäksi on äärimmäisen motivoivaa seurata kuinka yritys kasvaa päivä päivältä. Odotan, että voin omalla tekemiselläni positiivisesti vaikuttaa yrityksen suuntaan, ja olla mukana hienoa suomalaista kasvutarinaa. Toivon pääseväni mukaan mielenkiintoisiin projekteihin, joissa kokeillaan rohkeasti uusia teknologioita ja toimintatapoja.

Mitä haluaisit tehdä asiakkaiden kanssa?

Teknologiamielessä juuri nyt lähellä sydäntä on pilvipohjaisten BI-ratkaisujen toteutus, ja infrastruktuurin automaatio. Kokemusta on kertynyt erityisesti MS Azure toteutuksista, mutta myös AWS ja Google Cloud osaamisen kehittäminen kiinnostaa, koska multicloud ympäristöt varmasti yleistyvät tulevaisuudessa.

Miten näet konsulttien roolin asiakkaan toiminnassa?

Konsultin ydintehtävä on ratkaista asiakkaan haasteita, ja aktiivisesti tuoda pöytään uusia ideoita. Konsultille kertyy eri asiakkuuksien ja projektien kautta näkemystä käytännöistä ja teknologioista, jotka toimivat parhaiten. Teknologiakehityksen nopeuden takia valintojen tekemisessä on hyvä olla tukena konsultti, joka ymmärtää asiakkaan liiketoimintatavoitteet, ja auttaa sen pohjalta parhaimman ratkaisun löytämisessä.