Veneilypiirin ensimmäinen vuosi

7.10.2019

|

Perustimme veneilystä kiinnostuneiden konsulttien kanssa piirin yhteisen mielenkiinnon ympärille viime vuoden lopulla. Piirin lähtökohtana on kiinnostus veneilyyn sekä vesillä liikkumiseen ja piirin tarkoituksena on edistää piirin jäsenten toimintaa näiden parissa.

Alussa meitä oli vain muutamia, mutta Circlesin vahvan kasvun myötä piiriin on tullut mukavasti lisää jäseniä!
Talven ja kevään aikana suunnittelimme miten toteutamme piirin tavoitteita. Päädyimme aloittamaan veneen vuokrauksesta ja katsoa riittääkö into pidempiin purjehdusreissuihin tai jopa omaan veneeseen myöhemmin. Keväällä osa piirin jäsenistä hakeutui saaristolaivurikurssille ja suunnittelimme ensimmäistä reissua.

Syyskuun puolessa välissä Circlesin veneilypiiri suuntasi ensimmäiselle yhteiselle purjehdusreissulle. Kapteeniksi pyysimme monelle tutun Vesan, joka asiantuntevasti ja kärsivällisesti opasti meitä toimintaan veneellä ja on muutenkin mitä mainion seuramies, iso kiitos siitä! Vietimme mukavan viikonlopun nauttien veneilystä Helsingin lähistöllä, yövyimme vierasvenesatamissa, harjoittelimme purjehdusta, saunoimme ja laitoimme hyvää ruokaa.

Viikonlopun kruunasi kotisatamaan purjehtiminen sateessa ja navakassa myötätuulessa sunnuntaina! Viikonloppupurjehdus oli todella onnistunut ja tämän perusteella veneilypiirin tulevaisuus näyttää valoisalta – katsotaan keväällä miten ja missä seuraavaksi veneillään!

Ensi kautta odottaen! – Piirikapteeni Juha